=
Topp IKT Sikkerhet

Aktivere/endre to-trinns pålogging i MS365

Sist endret 2023-04-21
  -

Spørsmål

Hvordan aktivere/endre to-trinns pålogging i MS365

Svar

For å beskytte Microsoft365 kontoen, e-post og data mot hacking og kapring, anbefaler vi at du aktiverer to-trinns pålogging. To-trinns pålogging fungerer på samme måte som når du skal bruke nettbanken, ved at du må oppgi en ekstra kode for å få logget inn. Isteden for BankID, benyttes derimot SMS eller en egen mobil app, kalt Authenticator App (autentisering), som gir deg disse kodene.

Slik aktiverer du to-faktor pålogging for Microsoft 365 (og/eller Outlook.com, avhengig av hvilken e-post adresse du logger på med):

NB! Bruk gjerne din PC eller nettbrett for dette pga. bedre synlighet, og ha din mobiltelefon klar.

1. På din PC/nettbrett, klikk på eller skriv inn følgene link i din nettleser: https://aka.ms/mfasetup
  2. Logg inn med din e-post adresse og passord. Du skal deretter komme direkte til oppsett av tjenesten.
  3. Skriv inn ditt mobilnummer som godkjenningstelefon, hvis den ikke er registrert fra før.
    Du får tilsendt en kode på SMS til det/de numrene som registreres

Bruk av Authenticator App (Microsoft eller Google)

Et alternativ, eller et supplement til SMS-koder er å benytte en Authenticator App på din mobil. Denne Appen fungerer omtrent på samme måte som din Bank-ID app, men kan benyttes for sikker pålogging til både Microsoft 365 og alle andre Internett kontoer du måtte ha.  Vi anbefaler at du slår på to-trinns pålogging for Google, Facebook, Instagram, Snap osv.

På nettsiden hvor du tilpasser pålogging kan du i listen velge "Legg til påloggingmetode". Velg Authenticator App, og følg anvisningen på skjermen.

Ta kontakt med Nettsoft support dersom du trenger bistand.