=

Utrulling av SmartCall (Deployment)

Sist endret 2022-01-20
  -

Spørsmål

Hvordan rulle ut SmartCall i nettverk (deployment)

Svar

Her finner du EXE, MSI- og ZIP filer for utrulling på maskiner/nettverk.

Dersom bedriften har systemer for automatisk utrulling av programvare kan følgende rutine benyttes:

SmartCall bør først installeres for én bruker for test og tilpasninger. Når denne installasjonen fungerer som ønsket kan man gå videre og bruke dette oppsettet på de resterende brukerne.

Først kopierer man ut oppsettet ved å velge Innstillinger - Overføring - Skriv/Eksport innstillinger til fil.
Den eksporterte filen skal beholde default navn "SmartCall innstillinger.ini" og lagres i en katalog som er tilgjengelig for brukerne. I samme katalog lagres lisensfilen "lisens.ini".
Dersom man ikke har noen spesielle innstillinger man ønsker å gi brukerne kan man droppe dette punktet og bare lagre lisens.ini filen.

For EXE og MSI fil gjelder følgende:
For at brukeren ikke skal få spørsmål om admin tilgang må dette kjøres som administrator siden det installeres i Programfiler (x86) katalogen.

Ved bruk av EXE fil:

Dersom ini-filene kan legges i samme mappe som setupfilen brukes følgende kommando for silent installasjon:

• SetupNettsoftSmartCall /S

Dersom ini-filene skal ligge i en separat mappe brukes følgende kommando for silent installasjon (Anførslelstegn er nødvendig hvis det er mellomrom i katalognavnet):

• SetupNettsoftSmartCall /S "inipath=c:\katalognavn for inifiler"

Ved bruk av MSI fil:

Her må det benyttes doble anførselstegn siden det er anførselstegn inne i en annen tekst som er angitt med anførselstegn. Så det er flere anførselstegn med hensikt.

• msiexec.exe /i "c:\filpath for msi fil\SetupNettsoftSmartCall.msi" /quiet WRAPPED_ARGUMENTS="/S ""/inipath=c:\katalognavn for inifiler"""

Ved bruk av ZIP fil:

• Pakk ut zip filen til aktuell programkatalog.
  • Kopier inifilene til samme programkatalog.
  • Opprett snarvei og automatisk oppstart i et script

For SuperOffice installasjon:

Oppsett er identisk men erstatt SetupNettsoftSmartCall med SetupNettsoftSmartCall-for-SuperOffice i kommandoene ovenfor.