=

Teknisk avklaring for Kalender Push

Sist endret 2022-03-22
  -

Spørsmål

Teknisk avklaring for Kalender Push

Svar

Generelt/Systemkrav

• Bedriftsnett/MBN avtale
  • MBN API tjenesten: Nettsoft Calendar API
  • Microsoft/Office 365 Business, Enterprise plan, Exchange Online
  • Mulighet til å opprette en ulisensiert konto i MS365 som kan benyttes som servicekonto
  • Støtter bruk av MFA (to-faktor autentisering). Se servicekonto
  • Ansattes mobil- og/eller fastnett telefonnummer må være registrert på brukerkontoen i MS365

Spesielle egenskaper

• Velg hvilke brukere som skal være en del av tjenesten og unntak i funksjonalitet. Se administrasjon av brukere
  • Velg mellom å kun overføre opptatt/ledig, eller også avtaleemnet
  • Velg standard fraværskode for vanlige avtaler, f.eks. "Ikke tilgjengelig".
  • Alle fraværskoder i MBN kan benyttes av brukere for å definere fravær
  • Bestem tidspunkt for når avtaler skal overøres til MBN (kontortid)
  • Splitter heldagsavtaler, slik at man kan være ledig utenfor kontortid

Servicekonto for Kalender Push i MS365

For at Kalender Push-tjenesten skal kunne lese ansattes kalenderhendelser må det klargjøres en servicekonto i MS365.

Administrasjon av brukere og unntak

Med MS365/Google vil Kalender Push-tjenesten hente brukers telefonnummer automatisk, for å matche dette med kontoen i bedriftsnettet.
Automatisk administrasjon av brukere er ikke tilgjengelig for lokale Exchange installasjoner. Her må det benyttes et Nettsoft spesifisert regneark.

Brukerveiledning