=
Stikkord: Kalender  Push  Synkronisering  Telenor  MBN

Kalender Push - Brukerveildning for Telenor kunder

Sist endret 2021-05-04
  -

Spørsmål

Kalender Push Brukerveiledning for Telenor Kunder

Svar

Med Kalender Push tjenesten trenger du ikke å gjøre noe spesielt for vanlige kalenderavtale da disse blir overført til bedriftsnettet som "Ikke tilgjengelig. Dersom du ønsker å informere om for eksempel sykdom eller ferie kan du bruk en kode i avtaleemnet som automatisk vil endre din fraværsprofil.

Det er viktig at du ikke bruker din kalender som oppgaveliste. I tilfelle må du merke slike "avtaler" som Privat i kalenderen for at den ikke skal overføres til Bedriftsnettet.

For å velge andre mobile fraværsprofiler avtaler kan du benytte kalenderkoder, som du kan skrive inn i emnefeltet i dine kalenderavtaler. Koden kan stå alene eller sammen med annen emnetekst.

Kalenderkoden starter alltid med & tegnet, etterfulgt av kode for den mobile fraværsprofilen du ønsker å benytte på den aktuelle avtalen. Se eksempler under tabell.

Kalender kode Alternativt   Mobil fraværsprofil
&-  (Eks.: &-Ferie)   Deaktiverer viderekobling til mobil svartjeneste hvis den aktivert som standard
&+  (Eks.: &+Ferie)   Aktiverer viderekobling til mobil svartjeneste hvis den er deaktivert som standard
&Ikf &Ikke Forstyrr Ikke Forstyrr
&Gåt &Gått for dagen Gått for dagen (Fri)
&Eks &Ekstern avtale Ekstern avtale (Eksternt Møte)
&Møt &Møte   Møte
&For &Forretningsreise Forretningsreise (Jobbreise)
&Ute &Ute til lunch Ute til lunch (Lunch)
&Ferie &Ferie   Ferie
&Ikt &Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig (Opptatt)
&Sna &Snart tilbake Snart tilbake (Pause)
&Syk &Syk   Syk
&Per &Permisjon   Permisjon

Eksempel på kode for Forretningsreise i kalenderavtalens emnefeltet:

• &For (står alene uten annet emne)
  • "Salgsmøte i Tyskland &For" (kode står sammen med avtaletekst)
  • "Salgsmøte i Tyskland &Forretningsreise" (som over, men hele fraværskoden benyttes)

I alle tilfellene vil den mobile fraværsprofilen vise og aktivere "Forretningsreise", og med aktivert viderekobling til mobil svartjeneste vil innringer får opplyst om at du er på forretningsreise og tidspunktet for når du er tilbake.

Aktivere og deaktivere viderekobling til mobil svartjeneste

Dersom viderekobling er deaktivert (Av) som standard kan du skrive koden &+ i avtaleemnet for å aktivere viderekobling til mobil svartjeneste på den aktuelle avtalen.

Du kan også benytte andre kalenderkoder, f.eks. &+ferie. Sentralbord ser fraværet Ferie, og ved aktivert viderekobling kan innringer få opplyst «Ferie», og når du blir tilgjengelig.

Dersom viderekobling er aktivert (På) som standard for alle avtaler kan du skrive koden &- i avtaleemnet for å deaktivere viderekobling på aktuelle avtaler.

• Heldagsavtaler splittes opp og følger bedriftens kontortid, slik at opplyst sluttid for heldagsavtaler vil være kontortidens sluttidspunkt hver dag. Fordelen er imidlertid at mobilsamtaler fungerer som normalt etter kontortid.

[/learn_more]